Our response to the COVID-19 outbreak. A message from the Juneau’s.

University of Georgia Russell Hall

Athens, Georgia

Originally constructed in the 1970’s Russell Hall was overdue for an extensive rehabilitation. This award-winning project is a perfect example of an adaptive re-use project that was done with the utmost quality. Juneau transformed the existing residence hall into a place where students not only live, but collaborate, gather and learn. The 230,000 square foot, 9-story residence hall underwent significant renovations and re-configurations of existing spaces. This 960-bed residence hall now has spaces beyond the dorm rooms with numerous classrooms, computer labs, community gathering spaces and study rooms, making the on-campus living experience more enjoyable for those who reside in Russell Hall 

Project at a glance

Client

Client

University of Georgia

Design Firm

Design Firm

Menefee Architecture + CannonDesign

Size

Size

230,000 SF, 960 beds

Awards

Awards

  • Georgia Trust for Historic Preservation 2019 Excellence in Sustainable Rehabilitation Award
  • CMAA Project Achievement Award
  • 2019 Preservation Awards Committee – Outstanding Rehabilitation

I want to congratulate the entire Russell team in a job well-done! I was truly amazed at the final product—both in the design and the quality of the renovated Russell. I want to congratulate you not only on the work; but also on the excellent communication amongst all team-members during this high-profile project. Thanks for keeping the BOR updated with the bi-weekly reports; for meeting the UGA Fall/Move-in schedule; and for keeping the project within budget!

Michael W. Miller Board of Regents